Σχετικα με εμας

Οταν η τεχνολογια συναντά τον πολιτισμο

Ομαδα

Η Η ΚοινΣΕπ Αργαστήρι Πολιτισμού Καινοτομίας Ερευνάς ιδρύθηκε αρχές του 2021 και αριθμεί πέντε μέλη προερχόμενα από τους τομείς της πολιτιστικής διαχείρισης, της πληροφορικής, της οικονομίας και των νέων τεχνολογιών στην έρευνα και τις εφαρμογές.

Επιχειρούμε μέσα από τη διατομεακή σύμπραξη και σε συνεργασία με εξωτερικούς συνεργάτες να παρέχουμε ολοκληρωμένες υπηρεσίες πάνω στην ανάπτυξη και τον σχεδιασμό ψηφιακών εφαρμογών, την οργάνωση και διεξαγωγής εκδηλώσεων, τις πρωτοβουλίες διαβούλευσης και αλληλεπίδρασης και την εκπόνηση μελετών για εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα σχετικά με άξονα τον πολιτισμό και την πολιτιστική δραστηριότητα.

Γνωρίστε μας!

Γιώργης Α. Καλομοίρης

Γιώργης Α. Καλομοίρης

Co-founder & Curator

Είμαι ο Γιώργος, είμαι Αρχαιολόγος και επιμελητής του πολιτιστικού δικτύου  Αργαστήρι Πολιτισμού Έρευνας Καινοτομίας (ΚΟΙΝΣΕΠ).

Αυτή την περίοδο εργάζομαι ως επιστημονικός υπεύθυνος στο ερευνητικό πρόγραμμα IDAology project https://idaology.gr σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Ίδρυμα Τεχνολογίας και έρευνας και τον φορέα ψηφιακού πολιτισμού που δημιούργησαμε με τους συνεργάτες μου.

Αντώνης Νταγιαντάς

Αντώνης Νταγιαντάς

Co-founder, Research and creativity manager

Είμαι ο Αντώνης γεννήθηκα και μεγάλωσα στα Ανώγεια της Κρήτης με τη μεγάλη αγάπη μου στην τεχνολογία να με οδηγήσει στο Πανεπιστήμιο της Νάπολης(Federico II) όπου σπούδασα πληροφορική της δεκαετία της μεγάλης ψηφιακής έκρηξης (2000-2010).

Επέστρεψα στον τόπο που μεγάλωσα και ασχολήθηκα με τη διαχυση της τεχνολογίας τόσο ως επιχειρηματίας όσο και ως εκπαιδευτής και συντονιστής προγράμματος εκμάθησης ρομποτικής και προγραμματισμού σε παιδιά δημοτικού και γυμνασίου.

Λευτέρης Κουμάκης

Λευτέρης Κουμάκης

Co-founder, IT

Είμαι ο Λευτέρης Κουμάκης, μηχανικός λογισμικού, πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης και κάτοχος διδακτορικού από το Πολυτεχνείο Κρήτης. 

Ασχολουμαι με τεχνολογίες αιχμής και αρχιτεκτονικές λυσεις τεχνολογίας σε πεδια ενδιαφέροντος οπως ο πολιτισμός.

Χαράλαμπος Σκουλάς

Χαράλαμπος Σκουλάς

Co-founder, Financial Manager

Είμαι ο Μπάμπης ιδιωτεύω ως ιδιοκτήτης του λογιστικού γραφείου CS Financial στο Ηράκλειο και είμαι απόφοιτος του τμήματος λογιστικής του Μεσογειακού Πανεπιστημίου Κρήτης. Μέσα στον κόσμο των αριθμών και των λογιστικών πράξεων με ενδιαφέρει η εξέλιξη της δια βίου μάθησης στην οποία και επενδύω σε σταθερή βάση με σεμινάρια εξειδίκευσης, πιστοποιήσεις επιμόρφωσης και συνεργατικά δίκτυα.

 

Μίρκα Σκουλά

Μίρκα Σκουλά

Co-founder & Culture Policy and Management

Είμαι η Μίρκα Σκουλά, έχω γεννηθεί και μεγαλώσει στο Ηράκλειο Κρήτης και έλκω την καταγωγή μου από τα Ανώγεια Μυλοποτάμου και το οροπέδιου Λασιθίου, συνδυασμός που έχει συμβάλει κομβικά στις πεποιθήσεις, στην δράση και αντίληψη μου.
Από πολύ πρώιμη ηλικία οι ιδέες της κοινωνικής αλληλεγγύης και δικαιοσύνης, της κοινωνικής ανάπτυξης και του εθελοντισμού ήταν κυρίαρχες στον τρόπο σκέψης και δράσης μου, κι αυτές με οδήγησαν στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών της σχολής Νομικων, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ακολούθησα μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιου Κρήτης και συνέχισα την εξειδίκευση μου στο Πανεπιστήμιο του City University of London στο τμήμα του Culture Policy and Management, στο Λονδίνο όπου ζω και εργάζομαι τα τελευταία χρόνια.
Η επαγγελματική μου δραστηριότητα ξεκίνησε στην Θεσσαλονίκη και μετέπειτα στην Αθήνα στον τομέα της έρευνας. Η πεποίθηση μου για την αλλαγή και ανάπτυξη που μπορεί να επιφέρει η εκπαίδευση στην κοινωνία με οδήγησε στον χώρο της Δια Βίου Μάθησης όπου δραστηριοποιήθηκα στην Κρήτη και στην συνέχεια στην Ανώτατη εκπαίδευση στο Management διαφορετικών πανεπιστημιακών μονάδων της Μεγάλης Βρετανίας.
Το πάθος μου για την παραδοση, το χορό και τις τέχνες στάθηκε η αφορμή να συμμετέχω ως μέλος διαφόρων οργανισμών και συλλόγων, στην προώθηση και διαφύλαξη της πολιτισμικής μας κληρονομιάς, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό μέχρι και σήμερα. Η πίστη μου στις δυνατότητες ανάπτυξης της κοινωνίας, τόσο σε κοινωνικοπολιτικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο, μέσα από την δημιουργική οικονομία, τον πολιτισμό, τις συνεργασίες και την συμμετοχικότητα υπήρξε και ο λόγος συμμετοχής μου στο δίκτυο κοινωνικής και δημιουργικής οικονομίας, μέρος της οποίας είναι το Αργαστήρι.

Μαρίνα Γεροντή

Μαρίνα Γεροντή

Co-founder & Head of Communication

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης. Είμαι πτυχιούχος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας, με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στην Πολιτιστική Διαχείριση. Έχω εμπειρία στην επικοινωνία και ιδιαίτερα τη διαχείριση ψηφιακών μέσων, καθώς και στην υλοποίηση και διαχείριση ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Συμμετείχα εθελοντικά στο TEDxAnogeia ως Media Manager το 2015 και είμαι εξωτερικός συνεργάτης της Androidus Project Tank ΑΜΚΕ Πολιτιστικής Διαχείρισης και Καινοτομίας από το 2017. Πιστεύω στον πολιτισμό, ως κινητήρια δύναμη κοινωνικό-πολιτισμικής συνοχής και οικονομικής ανάπτυξης, αλλά και ως μέσο για τη δημιουργία ισχυρών δεσμών μεταξύ των ανθρώπων.